kiezebrink international

Onderstaand menu's zijn berekend voor een volwassen hond van 20 kg. We gaan er van uit dat deze hond dagelijks 2,5% van zijn lichaamsgewicht aan voer nodig heeft. In dit geval komt dat dus neer op 500 gr. per dag. Het menu dient 'om en nabij' op de volgende manier samengesteld te zijn:

Per week:

 50%  Vleesbot:  1750 gr. 
 20%  Spiervlees   700 gr.
 20%  Organen   700 gr.
 10%  Tafelresten   300 gr.

Met tafelresten worden groenten, fruit, olieën, eieren en kruiden bedoeld. Het al dan niet toevoegen van tafelresten is afhankelijk van de BARF-filosofie die u toepast.

U dient de conditie en de ontlasting van uw hond nauwkeurig in de gaten te houden, zodat u tijdig kunt ingrijpen. Indien de ontlasting te vaak wit en droog is, dan kunt u het aandeel vleesbot iets verlagen.
Probeer zoveel mogelijk afwisseling te geven, zodat uw hond een grote variëteit aan ingrediënten binnen krijgt.