Cholodin, 50 tabletten

cholodin
  • Beschrijving
  • Meer details

Bij dementie gerelateerde klachten en ouderdomskwalen bij de hond.

Een remedie bij de moeilijke oude dag.

Vaak worden gedrags- en lichamelijke problemen die gerelateerd zijn aan ouder worden in één adem genoemd met seniliteit, dementie of Alzheimer. Wat deftiger heet dit het cognitief dysfunctie syndroom.

Samenstelling:
Gist, dl-methionine, cellulosepoeder, lecithine, beenderas, lactose, zetmeel, levermeel, taurine, choline chloride, sojameel, inositol, sodium chloride, gedroogde bonen, siliconen dioxide, magnesium stearaat, dl-alpha tocopheryl acetaat, zink oxide, thiamine mononitraat, niacinamide, riboflavine, calcium panthothenaat, pyridoxine HCL, Sodium seleniet, cyanocobalamine.

Er zijn diverse bemoedigende klinische studies gedaan naar de effectiviteit van Cholodin bij verschijnselen die horen bij ouderdom van de hond:

Hond:
- doofheid
- gebrek aan energie
- teveel slapen (overdag)
- onzindelijkheid
- eigenaar niet herkennen
- niet op de omgeving reageren

In de praktijk wordt Cholodin ook voorgeschreven bij leverproblemen, huidklachten, vachtproblemen en bij elke aandoening waarbij een verminderd functioneren van het centrale of perifere zenuwstelsel vermoed wordt. Dierenartsen in de V.S. melden goede resultaten bij primaire epilepsie. Vaak kan de dosis chemotherapeutica verlaagd worden of zelfs geheel achterwege gelaten worden.

Eigenschappen per ingrediënt: 

  • Choline wordt in het lichaam omgezet in acetylcholine. Dit is een neurotransmitter welke van belang is voor de chemische prikkeloverdracht in het zenuwweefsel.
  • Phosphatidylcholine is een belangrijk onderdeel van de celmem-branen en levert ook choline voor het maken van acetylcholine. 
  • Methionine voorziet het lichaam van methylgroepen die onmisbaar zijn voor een groot aantal belangrijke reacties in het lichaam, zoals ontgiftingsprocessen in de lever en vettransport uit de lever.

Cholodin bevat per tablet minimaal:

Mineralen
Zink 3,6 mg
Selenium 0,01 mg

Vitaminen en mineralen
dl-Methionine 200 mg
Taurine 30 mg
Choline 20 mg
Inositol 20 mg
Vitamine E 2,5 iu
Niacin 2,5 mg
Thiamine 0,75 mg
Riboflavine 0,75 mg
Vitamine B6 0,5 mg
Panthotheenzuur 0,5 mg
Vitamine B12 1,0 mcg


Dosering en toepassing:

1 maal daags 1 tablet

Soms luistert de effectieve dosering heel nauw. Een piepende hond die de eigenares de hele nacht uit de slaap hield begon, als de hond 1 pil om 6 uur ’s avonds kreeg, om 6 uur ’s ochtends met piepen. Indien een halve pil om 11 uur ’s avonds erbij werd gegeven kon de eigenares uitslapen.

De tablet wordt goed verdragen en opgenomen. Honden eten ze als een snoepje. Indien dit niet het geval is kan het tablet verpulverd door het voer gegeven worden.

Bijwerkingen:
Er zijn geen negatieve bijwerkingen bekend. Bij actieve dieren zijn in een enkel geval hyperactiviteit en spiertrillingen waargenomen

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__