Puur Gastri, 100 ml.

  • Beschrijving
  • Meer details

PUUR Gastri kan worden ingezet bij dieren met een verminderde eetlust, voor een goede darmwerking.

 

Geschikt voor: Kat, Hond, Knaagdier, Paard, Pony, Vogel
 
Samenstelling: Verdunde extracten van: absintalsem, kalmoes, rozemarijn en vleeskleurige passiebloem. Alcohol 35% v/v.

Indicatie(s): Voor een goede maagfunctie en ter stimulering van de darmwerking. PUUR Gastri helpt ook bij een vol en opgeblazen gevoel en is eetlustopwekkend. Dit middel ondersteunt een gezonde spijsvertering.

Eigenschappen per ingrediënt:

  • Rosmarinus officinalis (Rozemarijn) heeft een positieve invloed op de lever en galblaas, het werkt eetlustopwekkend en vermindert een opgeblazen gevoel.
  • Absintalsum bevordert de spijsvertering.
  • Calamus (Kalmoes) de bitterstoffen in Acorus calamus stimuleren de stofwisseling bevorderen de spijsvertering en de opname van mineralen en vitamines uit de voeding. De etherische oliën hebben een maagversterkende invloed. Bovendien werkt Acorus rustgevend.
  • Passiflora incarnata (Vleeskleurige passiebloem) wordt ingezet ter ondersteuning van de spijsvertering. Bovendien werkt het ontspannend en rustgevend.

Dosering en toepassing:

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.

De optimale dosering is 1 - 2 x daags:
Paard 20 - 30 druppels
Hond 5 - 10 druppels
Kat 5 - 10 druppels 

20 druppels is circa 1 ml

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.

Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.

Indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangbracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.

Adviezen voor gebruik Wanneer een dier zich niet lekker voelt kan PUUR Gastri in de aangegeven dosis 1x per uur worden gegeven. Maximaal 6x herhalen.

Behandelingsduur In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan worden overgegaan op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct als daartoe aanleiding is.

Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

Synergie en combinaties met andere producten PUUR Gastri kan zonder problemen gecombineerd worden met Puur Spijsvertering deze producten helpen vocht op te nemen uit de darmen en de ontlasting dikker te maken. Wanneer ze gegeven worden met water zorgen ze juist voor een zachte darminhoud . Voor een goede darmflora kan PUUR Probiotica gegeven worden. Puur Maag zorgt voor een normale maagfunctie en beschermen de maagwand.

Contra-indicaties Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

Bijwerkingen Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

Toelichting:
Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts
__ifPurchasable__
__endifPurchasable__