Puur Lever, 50 ml.

  • Beschrijving
  • Meer details

Voor de lever.

Geschikt voor: Kat, Hond, Paard, Pony
 
Samenstelling: Extracten van Artisjok (Cynara scolumus), Duizendguldenkruid (Centaurium erythraea ), Grote engelwortel (Angelica archangelica), Javaanse kurkumawortel (Curcuma xanthorrhiza), Mariadistel (Silybum marianum), Paardenbloem (Taraxacum) en Rozemarijn (Rosmarinus officinale). Verdund extract van Stinkende gouwe (Chelidonium majus). Alcohol 35% v/v.

Indicatie(s):
Voor de afvoer van afvalstoffen uit de lever.
Eigenschappen per ingrediënt:
  • Artisjok (Cynara Scolumus) voor een goede spijsvertering. Bij verhoogde triglyceridenwaarden. Voor het cholesterolmetabolisme. Beschermt het maagslijmvlies en verhoogt het de absorptie van voedingsstoffen met maximaal 200%. Voor de lever en de gal. Bij misselijkheid, overgeven, een vol gevoel, opgeblazenheid, flatulentie en obstipatie.
  • Duizendguldenkruid (Centaurium erythraea) met etherische olie (tot 40% chamazuleen), flavonoïden als apigenine en rutine, looistoffen, bitterstoffen (proazulenen), isovaleriaanzuur, asparagine, salicylzuur, sterolen, cumarinen. Geeft verlichting en werkt diuretisch. Bij Stafylokokkus aureus, Escherichia coli, Bacillus subtillus, Shigella sonnei en Shigella flexneri. Wetenschappers schrijven de antimicrobiële werking toe aan sesquiterpeenlactonen, waaronder azuleen en chamazuleen. Bij kramp.
  • Grote engelwortel (Angelica archangelica) bevat onder andere bitterstoffen voor de doorbloeding en een betere opname van voedingsstoffen, etherische oliën werken als aromaticum, carminativum en spasmolyticum; organische zuren hebben een sedatieve en darmregulerende werking.
  • Javaanse kurkumawortel (Curcuma xanthorrhiza) Curcuma ondersteunt de spijsvertering en vermindert klachten van dyspepsie, zoals winderigheid, gerommel in de buik en misselijkheid.
  • Mariadistel (Sylybum marianum) is een krachtig antioxidant en leverbeschermend.
  • Paardenbloem (Taraxacum) stimuleert de lever- en galfunctie
  • Rozemarijn (Rosmarinus officinale) stimuleert de lever- en galfunctie, stimuleert de nierfunctie, spasmolyticum, tonicum en roborans en antioxidant. Bevat etherische oliën (1-2.5%) als 1.8-cineol (20-50%), alpha- en beta-pineen (15-25%), rozemarijnkamfer (10-25%), bornylacetaat (5-10%), borneol (1-6%), campheen (5-10%), alpha-terpineol (12-24%), limoneen, linalool; polifenolen, flavonglycosiden als apigenine, luteoline, genkwanine en disometine; rozemarijnzuur met koffiezuur en alpha-hydroxydihydrokoffiezuur; bitterstoffen als picrosalvine of carnosol (4.6%); alkaloïde rosmaricine; triterpezuren als ursolzuur en oleanolzuur. Wordt ingezet bij zwakte. Extracten van de plant blijken verbeteren de lever- en galfunctie aanzienlijk waardoor dyspeptische klachten verminderen. (Bron: Natura Foundation, monografie)
  • Stinkende gouwe (Chellidium majus) in een verdunning is een belangrijk levermiddel. (Bron: Hond en Homeopathie A.J. Westerhuis)

Dosering en toepassing:

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.

De optimale dosering is 2 - 3 x daags:
Hond > 25 kg 15 druppels
Hond 10 - 25 kg 10 druppels
Hond < 10 kg 5 druppels
Kat 3 druppels

1 ml = 20 druppels.

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.

Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven. Indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangbracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.

Adviezen voor gebruik Zorg altijd voor voeding van een goede kwaliteit.

Behandelingsduur In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

Synergie en combinaties met andere producten Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. Bij een slechte spijsvertering kan het gegeven worden in combinatie met PUUR Probiotica. Bij dunne ontlasting in combinatie met Puur Spijsvertering. Voor de pezen kan PUUR Lever worden ingezet voor een sneller herstel, gebruik het dan in combinatie met Puur Pees.

Contra-indicaties Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

Bijwerkingen Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

Toelichting: Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatief gebruik en vervangt niet het advies van een dierenarts.
__ifPurchasable__
__endifPurchasable__