Puur Maag hond&kat

 • Beschrijving
 • Meer details

Voor een gezonde maagfunctie. Bij overmatige gasvorming in de maag en overmatig gras eten.

Geschikt voor: Kat, Hond
 
Samenstelling: per 0,5 gram Echte kamille, Gember, Grote engelwortel, Hop, Mariadistel, Paardenbloem, Pepermuntblad, IJslandsmos en Zoethout. 6,08 mg Magnesium (als -citraat).

Indicatie(s): Voor een gezonde maagfunctie. Bij overmatige gasvorming in de maag en overmatig gras eten.

Eigenschappen per ingrediënt:
 • Echte kamille (Matricaria chamomilla) De plant werkt tegen gasvorming en verzacht maag- en darmen.
 • Gember (Zingiber officinale) versterkt de gehele spijsvertering, beschermt het maag-darmslijmvlies en  bestrijdt misselijkheid.
 • Grote engelwortel (Angelica archangelica) werkt eetlustopwekkend en verbetert de gehele spijsvertering. De plant werkt rustgevend, krampstillend en regulerend op de maag. Verder werkt de plant goed tegen gasvorming.
 • Hop (Humulus lupulus) verbetert de spijsvertering en eetlust en werkt ontspannend.
 • Mariadistel (Silybum marianum) is een belangrijke opbouwplant voor de lever en bevordert de bloedsomloop in de buikholte.
 • Paardenbloem (Taraxacum) voor de lever en de galfunctie, werkt mild urinedrijvend en ontlast de maag.
 • Pepermuntblad (Mentha Piperita L) heeft antiseptische eigenschappen, stimuleert de afgifte van spijsverteringssappen en werkt ontspannend en ontkrampend.
 • IJslandsmos (Cetraria islandica) heeft zowel verzachtende als spijsverteringsbevorderende en eetlustopwekkende eigenschappen.
 • Zoethout (Liquiritia radix) verzacht de slijmvliezen (met name het maagslijmvlies), versterkt de maagwand, ontkrampt en reguleert de maagzuurafgifte.
 • Magnesium (als -citraat) voor ontspanning.

Dosering en toepassing:

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.

De optimale dosering 1 - 2 x daags:
Hond > 25 kg 3 maatscheppen
Hond 10-25 kg 2 maatscheppen
Hond < 10 kg
kat 1 maatschep

1 maatschep bevat ongeveer 0,5 gram.

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening kan door het voer gegeven worden. Bevochtig het poeder zodat het niet uit de v oerbak geblazen wordt.

Adviezen voor gebruik Zorg altijd voor voeding van een goede kwaliteit en pas de omstandigheden aan de behoefte van uw dier aan. Maagproblemen kunnen het gevolg zijn van stress, probeer dit vermijden.

Behandelingsduur In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

Synergie en combinaties met andere producten Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. Langdurige stress is schadelijk voor de darmflora, PUUR Probiotica helpt de darmflora te herstellen.

Contra-indicaties Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

Bijwerkingen Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__