Puur Calendula zalf

  • Beschrijving
  • Meer details

Bij wonden/wondjes en voor een droge, schilferige huid.

Geschikt voor: Mens, Kat, Hond, Knaagdier, Paard, Pony, Vogel
 
Samenstelling: Een extract van Calendula officinalis, Capsella bursa-pastoris en Equisetum arvense. Basiscrème.

Indicatie(s): Bij wonden/wondjes en voor een droge, schilferige huid.

Eigenschappen per ingrediënt:
  • Capsella bursa-pastoris (Herderstasje) werkt bloedstelpend wat van pas komt bij (schaaf)wonden die slecht genezen of als ‘eerste hulp’ bij bloedende wonden.
  • Equisetum (Heermoes) is een plant die bloedstelpend werkt en daarnaast een licht vochtafdrijvende werking heeft. Equisetum gaat het ontstaan van ontstekingen tegen en werkt verzachtend op de huid.
  • Calendula officinalis (Goudsbloem) bevordert de aanmaak van het granulatieweefsel waardoor de wond zich op een mooie manier sluit en littekenvorming wordt voorkomen.
  • Capsella bursa-pastoris (Herderstasje) werkt bloedstelpend wat van pas komt bij (schaaf)wonden die slecht genezen of als ‘eerste hulp’ bij bloedende wonden.
  • Equisetum arvense (Heermoes) werkt ook bloedstelpend en heeft daarnaast een licht vochtafdrijvende werking het gaat het ontstaan van ontstekingen tegen en werkt verzachtend op de huid.

Dosering en toepassing:

Tenzij arts of therapeut anders voorschrijft.

De optimale dosering 2 - 3 x daags op de wondoppervlakte aanbrengen. Bescherm de wond of aangedane plek tegen schuren, likken en krabben.

Behandelingsduur In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden toegepast.

Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket.

Synergie en combinaties met andere producten Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. Wanneer de wond genezen is, de zalf nog gebruikt worden om het litteken soepel te houden en te vervagen.

Contra-indicaties In sommige gevallen kan PUUR Calendula zalf, door zijn stimulerende effect op de granulatiefase, hypergranulatie veroorzaken. De wond vult zich te snel met te veel nieuw weefsel, wat resulteert in de vorming van wild vlees. Houd daarom de wond tijdens de behandeling goed in de gaten en stop tijdelijk indien deze te snel vol granuleert. Wacht in deze gevallen tot de wond netjes gesloten is en begin dan opnieuw met de inzet van Calendula zalf om littekenvorming te voorkomen. De inzet van Calendula zalf is, door het stimulerende effect op de granulatie, af te raden bij bloedende of juist hele droge tumoren.

Toelichting:
Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__