Puur Weerstand hond&kat, 150 gr.

  • Beschrijving
  • Meer details

Stimuleert het immuunsysteem. Versnelt het herstel na ziekte. Ter bescherming van gezonde cellen en weefsels. Verhoogt de vitaliteit.

Geschikt voor: Kat, Hond
 
Samenstelling: (per 0,5 gram) heilzame planten: driekleurig viooltje, fenegriek, smalle weegbree, hokjespeul, lapacho en rode zonnehoed. 19,1 mg Zink (als L-Methionine). 92,6 mg L-Lysine HCl.

Indicatie(s): Stimuleert het immuunsysteem. Versnelt het herstel na ziekte. Ter bescherming van gezonde cellen en weefsels. Verhoogt de vitaliteit.

Eigenschappen per ingrediënt:

  • Driekleurig viooltje (Viola tricolor) Farmacognosten beschrijven dat saponinen en flavonoïden de belangrijkste bestanddelen zijn. Viola tricolor werkt bloedzuiverend en wordt vaak gebruikt bij een gevoelige huid, maar ook voor soepele gewrichten en gezonde luchtwegen.
  • Fenegriek (Trigonella foenum-graecum) is rijk aan ijzer, fosfor en zwavel en bevordert de opname van ijzer in het bloed. Het stimuleert de spijsvertering en geeft een doelmatige ademhaling.
  • Smalle weegbree (Plantago lanceolata) bezit veel slijmstoffen, welke een verzachtende invloed hebben op de luchtwegen.
  • Hokjespeul (Astragalus) activeert het immuunsysteem. Wordt ingezet bij verlies aan vitaliteit.
  • Lapacho (Pau d’Arco) bevordert het natuurlijk afweersysteem.
  • Rode zonnehoed (Echinacea purperea) stimuleert het immuunsysteem en verhoogt de weerstand. Hierdoor zorgt Echinacea voor het behoud van gezonde cellen en weefsels.
  • Zink (als L-Methionine) helpt het afweersysteem van de lichaamscellen.
  • L-Lysine HCl verhoogt de weerstand van het lichaam. Lysine is van belang voor de aanmaak van collageen een belangrijk bestanddeel van pezen, banden, bloedvaten en huid. Dit aminozuur is van belang voor de synthese van carnitine en geeft meer energie.

Dosering en toepassing:

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.

De optimale dosering is 1 - 2 x daags:
Hond > 25 kg 3 maatscheppen
Hond 10-25 kg 2 maatscheppen
Hond < 10 kg en kat 1 maatschep

1 maatschep bevat circa 0,5 gram.

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening kan door het voer gegeven worden. Bevochtig het poeder zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt.

Adviezen voor gebruik Zorg voor een gezonde leefomgeving, met voldoende frisse lucht, licht, beweging, contact met soortgenoten en gezonde voeding.

Behandelingsduur In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan worden overgegaan op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct als daartoe aanleiding is.

Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op de verpakking.

Synergie en combinaties met andere producten PUUR Weerstand kan zonder problemen gecombineerd worden met reguliere medicatie. Bij een gevoelige huid in combinatie met geconcentreerde PUUR Omega-3 vetzuren voor soepele celmembranen, zodat afvalstoffen de cel beter kunnen verlaten en voedingsstoffen de cel in kunnen. Voor een doelmatige ademhaling met Puur Luchtwegen

Contra-indicaties Gebruik tijdens de dracht en lactatieperiode wordt ontraden.

Bijwerkingen Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Toelichting:
Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__