Puur Plus, 50 ml.

 • Beschrijving
 • Meer details

Verzachtende invloed, geeft verlichting. Om vrijer te bewegen. Goed voor het zenuwstelsel. Goed voor de maag en lever. Voor een goede spijsvertering.

Geschikt voor: Kat, Hond, Paard, Pony
 
Samenstelling: Extracten van heilzame planten. Chinese ginseng, geelwortel (Curcuma), gember (Zingiber), goudpapaver (Escholzia), hop (Humulus lupulus), lavendel (Lavandula officinalis), Spaanse peper (Capsicum annuum), wierookboom (Boswellia) en zoethout (Liquiritia radix). Alcohol 35% v/v.
 
Indicatie(s): Verzachtende invloed, geeft verlichting. Om vrijer te bewegen. Goed voor het zenuwstelsel. Goed voor de maag en lever. Voor een goede spijsvertering.
 
Eigenschappen per ingrediënt:
 • Chinese ginseng Humaan wetenschappelijk onderzoek toont aan dat ginseng de levenskracht verhoogt. Ginseng verlaagt het cholesterol- en suikergehalte in het bloed.
 • Geelwortel (Curcuma) heeft een positieve invloed op lever en galblaas. Detox.
 • Gember (Zingiber officinalis) voor een goede spijsvertering, goed voor een normale maagfunctie. Voor een goede functie van lever en galblaas. Naast de spijsverterings-bevorderende en maagversterkende werking kunnen gember wortelstokextracten de voedselabsorptie met 200% verhogen. Concreet betekent dit dat dus ook de biologische beschikbaarheid van vitaminen en mineralen toeneemt. Gember fungeert als het ware als “drager”. Het optimaliseert de absorptie van waardevolle en onmisbare voedingsstoffen.
 • Goudpapaver (Escholzia of slaapmutsje) Humane studies laten de werking van goudpapaver zien voor een goede en gezonde (nacht-)rust.
 • Hop (Humulus Lupulus) heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel.
 • Lavendel (Lavandula officinalis) werkt verkoelend op de maag en darmen en compenseert de verwarmende werking van de gember.
 • Spaanse peper (Capsicum Annuum) Voor een gunstige invloed op de bloedsomloop. Voor een gezonde spijsvertering.
 • Wierookboom (Boswellia) bevordert het natuurlijk afweersysteem.
 • Zoethout (Liquiritia) Voor een gezonde maagfunctie en ondersteuning van het afweersysteem.

Dosering en toepassing:

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft

De optimale dosering 1-2 x daags:
Paard 30 druppels
Pony 20 druppels
Hond > 25kg 20 druppels
Hond 10 - 25kg 10 druppels
Hond < 10kg 5 druppels
Kat 3 druppels 

1 ml = 20 druppels.

Goed schudden voor gebruik.

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Dit product kan ook door het voer worden gegeven of op een klein stukje lekkers. Indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels door het voer of op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.
Adviezen voor gebruik Kijk goed naar de reactie van het dier. Geef de nodige rust, maar zorg ook voor beweging. Bij het bewegen is het verstandig om regelmatig korte stukjes met het dier te gaan wandelen. Met name rechtlijnige bewegingen zijn goed om de gewrichten soepel te houden, ook zwemmen is erg goed voor de gewrichten indien het water niet te koud is. Abrupt stoppen en draaien, zoals bijvoorbeeld spelen met andere dieren en het gooien van stokken en ballen moet worden voorkomen. Dit vormt een te grote belasting voor de spieren, pezen en gewrichten. Bij pijn bij het bewegen is het verstandig om regelmatig korte stukjes met het paard te gaan wandelen. Met name rechtlijnige bewegingen, stappen en draven zijn goed om de gewrichten soepel te houden.

Behandelingsduur In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan worden overgegaan op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct als daartoe aanleiding is.

Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

Synergie en combinaties met andere producten PUUR Plus kan zonder problemen gecombineerd worden met reguliere pijnstillers. Indien het dier deze al gebruikt, combineer dan de eerste tijd beide middelen en bouw zo mogelijk de chemische pijnstillers langzaam af. Kijk goed naar de reactie van het dier. Gebruik, naast een gedoseerde beweging, Puur Spieropbouw  voor ondersteuning van de gewrichten en Multivitaminen voor de algehele weerstand. In combinatie met geconcentreerde Puur Omega 3 vetzuren voor soepele celmembranen, zodat afvalstoffen de cel beter kunnen verlaten en voedingsstoffen de cel in kunnen. Voor de aanmaak-opbouw van kraakbeen kunt u PUUR Plus combineren met Puur Glucosamine Compleet.

Contra-indicaties Niet geven bij nierfunctiestoornissen. Gebruik tijdens de dracht uitsluitend in overleg met de dierenarts.

Bijwerkingen Bij een aantal homeopathische en fytotherapeutische producten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering van klachten plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij een beginverergering de dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig op te bouwen. Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Toelichting: Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts

__ifPurchasable__
__endifPurchasable__